Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на акумулатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от aleck Покажи съобщение
    Извинявам се, че използвам темата на колегата ама да питам ..????? Какъв ампераж дават по каталог за 156 - 1.8 TS 144 к.с. Благодаря Ви предварително...
    50A според autodata, но както е казал Мечо Пух преди да се гътне от свръхдоза "колкото повече, толкова повече"
    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
      50A според autodata, но както е казал Мечо Пух преди да се гътне от свръхдоза "колкото повече, толкова повече"
      Аз съм на същия принцип, ама не зная дали не е лошо за алтернатора, ако акумулатора е с много по-висок ампераж от този, който е даден заводски...???????
      Alfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark

Comment

Тука коя колонка се гледа? http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37656

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
          Тука коя колонка се гледа? http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37656

Ами ако следваме препоръката на spe4elist, трябва да гледаме колонка S5 . По тази колонка моята трябва да е с акумулатор 63 ампера... Не зная....
          Alfa Romeo - 156 - 1999 - 1.8 16V Twin Spark

Comment

Неписаното правило е - възможно най-големия акумулатор, който може да се събере в отделеното му място. И 74 амперов да сложиш - нищо няма да й стане на колата...
            Още не съм чул на кое да е устройство в света на техниката, да му е станало нещо, като му сложиш по-голяма батерия. Освен, че кара по-дълго на заряд...
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Не забравяй, че освен че се разрежда, по-големия трябва и да се зарежда А алтернатора като е сметнат да зарежда 50 амперчасов акумулатор как ще се държи с 74 амперчасов...не знам.
              Last edited by StanG; d.m.y г., 16:14.
              Alfa 156
              ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от aleck Покажи съобщение
                Аз съм на същия принцип, ама не зная дали не е лошо за алтернатора, ако акумулатора е с много по-висок ампераж от този, който е даден заводски...???????
                Тока, който дават по спецификация е максималния ток на РАЗРЯД и няма нищо общо с алтернатора.

---------- Post added at 17:38 ---------- Previous post was at 17:35 ----------

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
                Не забравяй, че освен че се разрежда, по-големия трябва и да се зарежда А алтернатора като е сметнат да зарежда 50 амперчасов акумулатор как ще се държи с 74 амперчасов...не знам.
                Просто по-дълго време ще се зарежда, ама и по-дълго време ще се разрежда, така, че все тая. Приеми акумулатора като една кофа от която черпиш еднакво количество и наливаш еднакво количество - размера на кофата е без значение, разликата е еднаква.
                Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Колегата Аlamo е много прав, та дори и няма да се зарежда по-дълго

Пример - за тази 147 от подписа ePER-ът казва, че фабрично се оборудва с генератор 105-120А, а акумулаторът е 60Ач, което ще рече, че токът му на дозареждане е в границите 6А-12А. Е, дори и 100 амперчасов акумулатор да й сложа (заряден ток до 20А), генераторът с оставащите му свободни над 80А (при 13V почти 1kVA свободна мощност) спокойно ще захранва всички останали системи с огромен резерв от мощност...

А бе и 200, и 300Ач акумулатор няма да го стресне, ако, разбира се, в купето не думка някоя 1000 ватова свирка на макс, която да го
                  Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                  Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Един 100 амперов алтернатор може да зареди всеки акумулатор ... ама ако няма други консуматори на клона. Я първо си сметнете колко ток ви консумира всичко при запален двигател. няма лошо да сложиш малко по-голям, стига да има къде да го сместиш
                    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Rado145QV Покажи съобщение
                      колега от 4г слагам само ФИААМ никои не се е оплакал и цената им е добра.Официален вносител им е КОСЕР.там е на наи добра цена

С 2.4 JTD съм и никакви проблеми с Фиам нямам! Цената беше около 160 лв.
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от zx12r Покажи съобщение

С 2.4 JTD съм и никакви проблеми с Фиам нямам! Цената беше около 160 лв.
                        Фиам се оказват хубави акумулатори. А аз познавам лично сина на собственика на фиам. Ако успея да сключа с него сега една сделка (той е шеф на фабрика за медицинско оборудване) може да взема представителство на фиам (сега ми дойде на акъла) и ще ми трябват хора из страната. Kato gledam в сайта им България я няма
                        Last edited by NightRider; d.m.y г., 20:04.
                        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
                          Ми колега ти си си го написал сам отговора според мен "Ексайд с логото Алфа Ромео - 12г " .... и моя си е още оригиналния от 3 години е на заминаване ама държи.... без да се замислям бих си взел EXIDE
                          И аз съм с един дърт Ексайд от Италия, 5 година е вече само тук, там колко не знам, но си мисля, че и следващия ще е Ексайд
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            И аз съм с един дърт Ексайд от Италия, 5 година е вече само тук, там колко не знам, но си мисля, че и следващия ще е Ексайд
                            Но си го поръчай от там!!!
                            Alfa Romeo 156 SW 2002 1.9JTD 115hp
                            Alfa Romeo Giulietta 2014 1.4MA 170hp TCT Exclusive

Comment

Първоначално публикувано от pigoff Покажи съобщение
                              Абсолютно, с Ексайд съм от почти 3 години и не бих казал много хубави думи за него.
                              Alfa Romeo 147 "Selespeed"
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pigoff Покажи съобщение
                                E, ще пробвам тукашните, чак толкова пък А, горе пък има недоволен, е няма угодия
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X